Bastionul Macelarilor, Baia Mare

  • prev
  • next

Bastionul Macelarilor este unul dintre cele mai importante si semnificative obiective turistice ale orașului Baia Mare. Conform documentelor existente în cadrul Arhivelor Naţionale Maramures, acest bastion a fost ridicat in anul 1547, de către un anume Gaspar Dragyi, cu aprobarea regelui Matei Corvin. Zidurile au fost construite din piatră şi au o grosime de un metru de formă circulară cu două niveluri. Zidurile erau străjuite de șapte turnuri. Bastionul Măcelarilor a făcut parte din această împrejmuire de piatră străjuind Poarta de Sud a cetăţii.

CERINTA INITIALA

S-a solicitat gasirea unei solutii de lighting care sa respecte caracterul istoric al cladirii si sa asigure functionarea ansamblului ca obiectiv turistic.

SOLUTIA APLICATA

Solutiile de iluminat au necesitat rezolvarea urmatoarei probleme: un iluminat general care sa asigure nivelul optim pentru vizitatorii obiectivului, integrat in arhitectura obiectivului (ziduri de piatra). S-au ales corpuri de iluminat stil rustic, inclusiv aplice tip torte pentru sala mare din interior. In final s-a reusit realizarea iluminatului fara a se altera imaginea si arhitectura veche a turnului.
Sunteti interesat de o lucrare similara? CONTACTATI-NE