Hotelul Black Tulip, Dej

  • prev
  • next

Fiind o cladire cu expunere la un drum european, s-a stabilit ca ar fi potrivit sa fie realizat un iluminat arhitectural care sa marcheze si sa puna in evidenta cladirea hotelului.

CERINTA INITIALA

Data fiind amplasarea la un drum European major, arhitectul a dorit realizarea unui iluminatul arhitectural potrivit pentru a atrage atentia potentialilor clienti. S-a solicitat gasirea unei variante care sa asigure o iluminare generala a fatadei, combinata cu un iluminat local, mai pronuntat, pentru anumite zone. Apoi, pentru receptie s-a dorit crearea unui spatiu clar individualizat si de mare efect care sa se incadreze in cadrul modern, minimalist al intregului hotel.

SOLUTIA APLICATA

Fiind vorba de perete cortina din alubond, solutie aplicata a fost cea cu proiectoare asimetrice care sa “spele” (wall washer) partea inferioara a fatadei si un iluminat "de accent" cu fascicul luminos sus-jos, realizat cu ajutorul unor corpuri echipate cu surse halogenura metalica, care pun in evidenta spatiile dintre ferestrele hotelului. Receptia a fost echipata cu corpuri de iluminat simple si de mare efect care sa se incadreze in cadrul modern minimalist al intregului hotel.
Sunteti interesat de o lucrare similara? CONTACTATI-NE