Iluminat public

Iluminat public - Orion & GDS Electric

Localitati sigure si confortabile, ziua si noaptea

 • Lumina artificiala pune in evidenta peisajul urban nocturn

  Iluminatul stradal este singura optiune pentru iluminarea strazilor si cladirilor pe timp de noapte. Exista mai multe solutii alternative care evidentiaza in diferite moduri peisajul urban, strazile, cladirile, vegetatia si chiar materialele de constructie folosite.

 • Lumina artificiala de calitate este reconfortanta pentru oameni

  Lumina artificiala ajuta oamenii sa se simta mai siguri si protejatiCorpurile de iluminat, noi, eficiente, moderne (echipate cu module LED integrale) care ofera o redare superioara a culorii si o luminozitate mai ridicata, ajuta la distingerea mai usoara a obiectelor, a culorilor si a formelor. Recunoasterea fetelor este mai usoara, chiar de la distanta, ceea ce are un efect foarte puternic asupra sentimentului de siguranta. Locuitorii oraselor vor percepe strazile ca fiind mai sigure, mai primitoare, le vor folosi mai des, vor deveni mai populate. Rezultatul va fi acela ca localitatile vor deveni mai atragatoare atat pentru locuitori cat si pentru turisti.

 • Infractiuni mai putine in localitatea dumneavoastra

  Este bine cunoscut faptul ca existenta iluminatului public reduce teama de infractiuni. Lumina artificiala ajuta la scaderea infractiunilor. Solutiile moderne de iluminat care au dus la o imbunatatire semnificativa a nivelului de iluminat (concomitent cu scaderea costurilor energetice) fac astazi posibila recunoasterea fetelor, formelor si culorilor. Performantele luminotehnice ale noilor solutii de iluminat au dus la imbunatatirea calitatii imaginilor, la posibilitatea furnizarii de dovezi mai clare in cazul unor infractiuni sau talharii. Acest lucru descurajeaza actele de vandalism si infractiunile, facand comunitatile dumneavoastra mai sigure.

 • Sistemele de iluminat public ofera un trafic mai sigur

  Lumina artificiala ajuta soferii sa detecteze miscarea de pe marginea strazilor mai rapid si de la o distanta mai mare. Corpuri de iluminat echipate cu module LED integrale asigura cea mai uniforma iluminare, excluzand zonele de umbra (foarte periculoase, mai ales pentru conducatorii auto). Vizibilitatea imbunatatita are o contributie majora in astfel de situatii, iar aceasta este data in primul rand de calitatea aparatelor de iluminat folosite. Lumina artificiala ajuta pietonii sa vada autovehiculele care se apropie si sa reactioneze in consecinta. Este demonstrat faptul ca o vizibilitate mai buna reduce rata accidentelor in care sunt implicati pietoni (este mai putin probabil ca acestia sa se impiedice de obstacole, de bordurile aleilor sau ale trotuarelor).

Iluminatul stradal, una dintre prioritatile primariilor

Lumina naturala este esentiala pentru vietile noastre, dar pe timpul noptii ne bazam pe sistemele de iluminat stradal. Acestea trebuie sa fie de calitate, economice, ecologice, eficiente, iar ambianta care rezulta sa fie cat mai apropiata de varianta naturala si sa ne asigure calitatea vietii dorita de noi toti.

CONTACTATI-NE
Corpuri de iluminat - Orion & GDS Electric

Pentru identificarea si stabilirea solutiilor de iluminat potrivite comunitatii dumneavoastra si proiectare luminotehnica

CONTACTATI-NE